Контакт

Претражи

Генерални директор

Генерални директор, кога именује Одбор директора из редова извршних чланова Одбора директора, координира рад извршних чланова Одбора директора и организује послове Друштва. Поред тога, Генерални директор обавља послове дневног управљања и овлашћен је да одлучује о питањима која не спадају у надлежност Скупштине акционара и Одбора директора.

У складу са принципима добре праксе корпоративног управљања, функције Генералног директора и Председника Одбора директора су одвојене, тако да Генерални директор НИС-а није истовремено и председник Одбора директора. Генерални директор је законски заступник НИС-а.

Генерални директор НИС а.д. Нови Сад је Кирил Тјурдењев.

Рођен је 1977. године.

Похађао је студије на Московском државном институту међународних односа (МГИМО), где је дипломирао на Факултету за међународне односе стекавши високу школску спрему у области политичких наука и међународних односа (са почасним признањима) и затим магистрирао у области међународног права (са почасним признањима). Такође је магистрирао у области права (LL.M) на Универзитету у Манчестеру и завршио executive education програме у INSEAD и Лондонској пословној школи.

Кирил Тјурдењев је од 2000. до 2004. године радио у компанијама A.T.Kearney и Unilever, а 2004. почиње да ради у McKinsey & Co. Од 2007. до 2012. године, Кирил Тјурдењев је радио као заменик генералног директора за Стратегију и корпоративни развој у компанији СИБУР – Минерална ђубрива. Од 2012. године је радио као извршни потпредседник и члан Извршног одбора АФК Система, водеће приватне компаније у Русији. Пре доласка у НИС, Кирил Тјурдењев је био на функцији председника и председавајућег Извршног одбора ОАД Обједињена нафтно-хемијска компанија која је тада била чланица групе компанија АФК Система и на функцији председника Одбора директора компаније Уфаоргсинтез.

У априлу 2016. године почиње са радом у НИС-у, на позицији првог заменика генералног директора за Downstream.

За члана Одбора директора НИС-а именован је у децембру 2016. године. На функцију генералног директора НИС-а именован је у марту 2017. године.

У овој секцији