Контакт

Претражи

Бонитетна кућа проценила – НИС поуздан пословни партнер

Јун 25, 2012

Бонитетна кућа проценила – НИС поуздан пословни партнерПрема процени бонитетне кућа Rating (Рејтинг) д.о.о. која ради по методологији куће Dun & Bradstreet (DB), НИС је ове године заслужио оцену 5А2 и тиме напредовао у односу на прошлу годину када је рејтинг био 5А3.

ДБ рејтинг је процена стања компаније на основу свих мерљивих и немерљивих података који утичу на бонитет, и састоји се из два показатеља – финансијске снаге и ризичности (успешности) склапања послова. Тако се у процени осим финансијских података узимају у обзир стабилност и перспективност, али и економска, правна, еколошка и друштвена одговорност.

Оцена 5А2 представља велико признање и практично значи да пословни партнери НИС могу сматрати поузданом и сигурном компанијом за склапање послова.

Додатна информација: 

Dun & Bradstreet (D&B) је информациона наднационална компанија са седиштем у Сједињеним Америчким Државама, која постоји већ 170 година. Њена основна делатност је независно проверавање пословања компаније. Корисницима преко интернета нуди приступ бонитетним информацијама 180.000.000 компанија из свих држава света. На основу података из бонитетних информација компаније процењују колико ће веровати својим купцима и пословним партнерима, дужницима и осигураницима. Уз помоћ бонитета одлучују о условима плаћања, кредитним условима, осигурању и факторинг  

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ