Kontakt

Pretraži

Bonitetna kuća procenila – NIS pouzdan poslovni partner

Jun 25, 2012

Bonitetna kuća procenila – NIS pouzdan poslovni partnerPrema proceni bonitetne kuća Rating (Rejting) d.o.o. koja radi po metodologiji kuće Dun & Bradstreet (DB), NIS je ove godine zaslužio ocenu 5A2 i time napredovao u odnosu na prošlu godinu kada je rejting bio 5A3.

DB rejting je procena stanja kompanije na osnovu svih merljivih i nemerljivih podataka koji utiču na bonitet, i sastoji se iz dva pokazatelja – finansijske snage i rizičnosti (uspešnosti) sklapanja poslova. Tako se u proceni osim finansijskih podataka uzimaju u obzir stabilnost i perspektivnost, ali i ekonomska, pravna, ekološka i društvena odgovornost.

Ocena 5A2 predstavlja veliko priznanje i praktično znači da poslovni partneri NIS mogu smatrati pouzdanom i sigurnom kompanijom za sklapanje poslova.

Dodatna informacija: 

Dun & Bradstreet (D&B) je informaciona nadnacionalna kompanija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, koja postoji već 170 godina. Njena osnovna delatnost je nezavisno proveravanje poslovanja kompanije. Korisnicima preko interneta nudi pristup bonitetnim informacijama 180.000.000 kompanija iz svih država sveta. Na osnovu podataka iz bonitetnih informacija kompanije procenjuju koliko će verovati svojim kupcima i poslovnim partnerima, dužnicima i osiguranicima. Uz pomoć boniteta odlučuju o uslovima plaćanja, kreditnim uslovima, osiguranju i faktoringu.

POGLEDAJ SVE NOVOSTI