Контакт

Претражи

НИС представио Извештај о одрживом развоју за 2014. годину

Јули 7, 2015

Компанија НИС је представила Извештај о одрживом развоју за 2014. годину.

Извештај је верификовала независна ревизорска кућа КПМГ и усаглашен је са смерницама водеће организације у свету у области одрживог пословања Global Reporting Initiative (GRI).

НИС је прва компанија у Србији која је објавила верификован Извештај о одрживом развоју, према највишим стандардима у корпоративном извештавању. Извештај је и ове године традиционално представљен на Форуму стејкхолдера у оквиру којег је одржана и панел дискусија на којој су поред генералног директора НИС-а, Кирила Кравченка учествовали и директор ревизорске куће КПМГ, Џејмс Торнли и уредница магазина Бизнис и Економетар, Радојка Николић.

Након уводне панел дискусије, организована су и три округла стола на теме: • „Сигурни у време кризе – мотивација и бенефити за запослене“, • „Одговорни према животној средини – корпоративна HSE пракса“ и • „Инвестиције у енергетику – улагање у будућност“ .

На округлим столовима су учестовали представници НИС-а, министарстава, државних институција, универзитета у Београду и Новом Саду, невладиних организација, највећих компанија у Србији, као и представници медија.

Tранспaрентност у извештавању додатно je унапређена у поређењу са претходном годином, па је број индикатора повећан са 48 на 69. Фокус је на квалитетном и отвореном дијалогу компаније са заинтересованим странама, на едукацији добављача и развоју њихове свести о значају друштвено одговорног пословања.

Као друштвено одговорна компанија која прати светске трендове, НИС извештава о битним аспектима свог пословања и достигнућима која су усмерена на унапређење живота у заједници кроз остварење економског, културног и социјалног раста, а у циљу неговања дугорочних партнерских односа са заинтересованим странама: партнерима, државним институцијама, министарствима, универзитетима и невладиним организацијама.

НИС je свој први верификовани Извештај о одрживом развоју у Србији у складу са GRI стандардима објавио 2011. године и од тада поштује GRI смернице којe су опште прихваћени оквир за извештавање о економском, еколошком и друштвеном учинку неке организације.

Комплетан Извештај о одрживом развоју за 2014. годину компаније НИС може се преузети са сајта компаније: www.nis.eu. За више информација о стандардима у корпоративном извештавању посетите: www.globalreporting.org.

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ