Контакт

Претражи

НИС представио Извештај о одрживом развоју за 2013. годину

Јули 9, 2014

НИС је представио Извештај о одрживом развоју за 2013. годину, који је у складу са стандардима водеће организације у свету у области одрживог пословања Global Reporting Initiative.

На представљању Извештаја говорили су др Ана Трбовић, декан Факултета за економију финансије и администрацију, Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а, Игор Лончаревић, партнер пореског и правног одељења КПМГ и Јелена Булатовић, извршна директорка Српске асоцијације менаџера.

Извештај који је потврдио независни ревизор КПМГ је добио Б+ оцену. У односу на извештај из 2012. године, Компанија је остварила напредак, будући да је повећана транспарентност извештавања. Број индикатора у односу на претходни извештај порастао је са 41 на 48.

НИС је прва компанија у Србији која четврту годину заредом, путем отвореног дијалога, спроводи праксу редовног извештавања свих заинтересованих страна о битним аспектима свог пословања, a све у складу са циљем Компаније да негује дугорочне партнерске односе ради стварања бољег и квалитетнијег окружења.

Извештај о одрживом развоју обухвата достигнућа која су у 2013. години, осим на развој Компаније, била усмерена на унапређење живота у заједници кроз остварење економског, културног и социјалног раста. Извештај је представљен на НИС-овом традиционалном форуму, сачињеном од пет округлих столова, на којима су осим представника компаније, учествовали и представници министарстава, државних институција, универзитета у Београду и Новом Саду, невладиних организација, нафтних удружења, највећих компанија у Србији, као и представници медија.

Комплетан извештај може се преузети са сајта компаније: www.nis.eu.

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ