Kontakt

Pretraži

NIS predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2013. godinu

Juli 9, 2014

NIS je predstavio Izveštaj o održivom razvoju za 2013. godinu, koji je u skladu sa standardima vodeće organizacije u svetu u oblasti održivog poslovanja Global Reporting Initiative.

Na predstavljanju Izveštaja govorili su dr Ana Trbović, dekan Fakulteta za ekonomiju finansije i administraciju, Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, Igor Lončarević, partner poreskog i pravnog odeljenja KPMG i Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera.

Izveštaj koji je potvrdio nezavisni revizor KPMG je dobio B+ ocenu. U odnosu na izveštaj iz 2012. godine, Kompanija je ostvarila napredak, budući da je povećana transparentnost izveštavanja. Broj indikatora u odnosu na prethodni izveštaj porastao je sa 41 na 48.

NIS je prva kompanija u Srbiji koja četvrtu godinu zaredom, putem otvorenog dijaloga, sprovodi praksu redovnog izveštavanja svih zainteresovanih strana o bitnim aspektima svog poslovanja, a sve u skladu sa ciljem Kompanije da neguje dugoročne partnerske odnose radi stvaranja boljeg i kvalitetnijeg okruženja.

Izveštaj o održivom razvoju obuhvata dostignuća koja su u 2013. godini, osim na razvoj Kompanije, bila usmerena na unapređenje života u zajednici kroz ostvarenje ekonomskog, kulturnog i socijalnog rasta. Izveštaj je predstavljen na NIS-ovom tradicionalnom forumu, sačinjenom od pet okruglih stolova, na kojima su osim predstavnika kompanije, učestvovali i predstavnici ministarstava, državnih institucija, univerziteta u Beogradu i Novom Sadu, nevladinih organizacija, naftnih udruženja, najvećih kompanija u Srbiji, kao i predstavnici medija.

Kompletan izveštaj može se preuzeti sa sajta kompanije: www.nis.eu.

POGLEDAJ SVE NOVOSTI