Kontakt

Pretraži

Gasprom njeft i slovenački Petrol potpisali Memorandum o razumevanju

Mart 24, 2011

Predsednik Izvršnog odbora Gasprom njefta Aleksandar Djukov i predsednik Izvršnog odbora slovenačke kompanije Petrol Tomaš Berločnik, potpisali su Memorandum o razumevanju. Dokument je potpisan u okviru zvanične posete premijera RF Vladimira Putina Sloveniji.

Memorandum o saradnji između Gasprom njefta i Petrola odražava namere obeju strana za razvojem saradnje u oblasti isporuke i prodaje naftnih derivata na teritoriji južne Evrope i zemalja Balkanskog regiona, gde kompaniju Gasprom njeft već predstavlja srpski NIS.

„Razvoj saradnje s kompanijom Petrol otvara Gasprom njeft-u i NIS-u nove mogućnosti širenja svoje delatnosti na Balkanu – istakao je predsednik Izvršnog odbora Gasprom njefta Aleksandar Djukov. – To će omogućiti da se učvrste naše pozicije u regionu i doprineće ostvarivanju jednog od strateških ciljeva grupe Gasprom njeft – da postane vodeći igrač na balkanskom tržištu“.

Petrol je slovenačka energetska kompanija koja ima veliku mrežu od preko 440 benzinskih stanica u Sloveniji i okolnim zemljama.

POGLEDAJ SVE NOVOSTI