Контакт

Претражи

Усвојен пословни план компаније за 2013. годину

Новембар 28, 2012

Одбор директора НИС а.д. Нови Сад је на седници одржаној 27. новембра усвојио Пословни план Компаније за 2013. годину.

План предвиђа повећање не само свих кључних производних показатеља, већ и суштинско повећање корпоративног инвестиционог програма.

У 2013. години НИС планира очување садашњег обима инвестиција и улагање у развој пословања од најмање 50 милијарди динара. Значајан део инвестиција биће усмерен на пројекте развоја малопродајне мреже и истраживање нафте и гаса. Циљ НИС-а је развој ресурсне базе и њено повећање у 2013. години за 10 одсто у односу на претходну годину.

Такође, у 2013. години обими прераде нафте у рафинеријама Компаније биће повећани на око 3.4 милиона тона нафте, што је за 40 одсто више од планираних количина у овој години. Осим тога, од 2013, захваљујући модернизацији Рафинерије нафте у Панчеву, НИС ће обезбедити раст производње моторних горива, чији је квалитет у складу са Евро 5 стандардима.

Пословни план НИС за 2013. годину предвиђа и значајно повећање продаје на тржишту Србије. Очекује се да ће озбиљан стимулативни утицај на продају имати наставак реализације програма модернизације малопродајне мреже и повећање ефикасности маркетиншке политике компаније. Поред развоја продаје на домаћем тржишту нафтних деривата, Пословни план НИС за 2013. годину предвиђа активно повећање обима продаје компаније на тржиштима суседних земаља – Бугарске, Румуније, Босне и Херцеговине. На крају 2013. године на тржиштима ових земаља треба да буде најмање 100 активних бензинских станица НИС.

„Финансијски и производни резутати рада НИС за првих 9 месеци 2012, као и амбициозни, али реални планови компаније за следећу годину, омогућавају нам да озбиљно рачунамо на остваривање циљева који су постављени у стратегији нашег развоја на Балкану. Важно је да у 2013. години НИС почне да ради с новим квалитетом – са повећаним резервама угљоводоника, модернизованом прерадом и такође, са регионалном малопродајном мрежом која се динамично развија», рекао је председник Одбора директора НИС а.д. Нови Сад Вадим Јаковљев.

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ