Контакт

Претражи

Председник Извршног одбора Гаспрома Алексеј Милер и председник Србије Борис Тадић посетили Рафинерију НИС-а у Панчеву

Новембар 23, 2011

Председник Извршног одбора ОАД «Гаспром» Алексеј Милер и председник Републике Србије Борис Тадић посетили су НИС-ову рафинерију у Панчеву.

У оквиру посете Рафинерији, Алексеј Милер и Борис Тадић су учествовали у свечаном отварању нове командне сале обједињеног система управљања производним локацијама НИС-а. Такође, Алексеј Милер и Борис Тадић упознали су се са током грађевинских радова који се обављају у оквиру пројекта модернизације прерађивачких капацитета НИС-а.

Том приликом Алексеј Милер је истакао: «НИС је данас најуспешнија компанија Србије. Компанија ради на модернизацији својих прерађивачких капацитета, показује стабилан раст профитабилности, започета је реализација амбициозног програма регионалног развоја који укључује и сарадњу са чланицама Европске уније. Нагласио бих да је НИС кључни елемент сарадње Србије и групације
«Гаспром» у области енергетике и рачунамо да ће нам досадашње искуство успешног партнерства обезбедити прилику да и даље ефикасно остварујемо нове пројекте који су од обостране користи, не само за Русију и Србију, већ и за Европу».

У присуству Бориса Тадића и Алексеја Милера потписан је и Споразум о стратешком партнерству између Републике Србије и компаније НИС у области повећања ефикасности производње и финансијске стабилности петрохемијског предузећа ХИП «Петрохемија». Споразум су потписали генерални директор НИС-а Кирил Кравченко и министар економије РС Небојша Ћирић.

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ