Kontakt

Pretraži

Predsednik Izvršnog odbora Gasproma Aleksej Miler i predsednik Srbije Boris Tadić posetili Rafineriju NIS-a u Pančevu

Novembar 23, 2011

Predsednik Izvršnog odbora OAD «Gasprom» Aleksej Miler i predsednik Republike Srbije Boris Tadić posetili su NIS-ovu rafineriju u Pančevu.

U okviru posete Rafineriji, Aleksej Miler i Boris Tadić su učestvovali u svečanom otvaranju nove komandne sale objedinjenog sistema upravljanja proizvodnim lokacijama NIS-a. Takođe, Aleksej Miler i Boris Tadić upoznali su se sa tokom građevinskih radova koji se obavljaju u okviru projekta modernizacije prerađivačkih kapaciteta NIS-a.

Tom prilikom Aleksej Miler je istakao: «NIS je danas najuspešnija kompanija Srbije. Kompanija radi na modernizaciji svojih prerađivačkih kapaciteta, pokazuje stabilan rast profitabilnosti, započeta je realizacija ambicioznog programa regionalnog razvoja koji uključuje i saradnju sa članicama Evropske unije. Naglasio bih da je NIS ključni element saradnje Srbije i grupacije «Gasprom» u oblasti energetike i računamo da će nam dosadašnje iskustvo uspešnog partnerstva obezbediti priliku da i dalje efikasno ostvarujemo nove projekte koji su od obostrane koristi, ne samo za Rusiju i Srbiju, već i za Evropu».

U prisustvu Borisa Tadića i Alekseja Milera potpisan je i Sporazum o strateškom partnerstvu između Republike Srbije i kompanije NIS u oblasti povećanja efikasnosti proizvodnje i finansijske stabilnosti petrohemijskog preduzeća HIP «Petrohemija». Sporazum su potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i ministar ekonomije RS Nebojša Ćirić.

POGLEDAJ SVE NOVOSTI