Kontakt

Pretraži

Predstavljen izveštaj o održivom razvoju NIS-a za 2012. godinu

Juli 12, 2013

Kompanija NIS predstavila je Izveštaj o održivom razvoju za 2012. godinu koji ispunjava najviše međunarodne standarde (Global Reporting Initiative). Izveštaj, koji je verifikovala nezavisna revizorska kuća KPMG, dobio je ocenu B+. U odnosu na prošlu godinu  broj indikatora o kojima je izveštavano povećan je duplo, što na najbolji način ilustruje napredak u poslovanju kompanije.

Izveštaj o održivom razvoju kompanije za 2012. godinu,  dodatno je obuhvatio teme kao što su borba protiv korpupcije i upravljanje industrijskim otpadom, što je doprinelo povećanju transparentnosti u izveštavanju.

Istog dana, NIS je tradicionalno održao forum za sve zainteresovane javnosti, u okviru kojeg je paralelno organizovano pet okruglih stolova, na kojima su sprovedene  javne diskusije povodom najaktuelnijih tema vezanih za razvoj kompanije:

• NIS na berzi – pouzdan partner investitorima i akcionarima

• Upravljanje novim tehnologijama  – Uvođenje inovacija u svim sferama poslovanja

• Upravljanje kadrovskom politikom NIS-a – zaposleni kao najvažniji resurs

• NIS lider u ekologiji, bezbednosti i zaštiti zdravlja zaposlenih

• Žene u muškoj biznisu

U dijalogu na svih pet okruglih stolova  aktivno su uzeli učešće predstavnici  ministarstava, nadležnih institucija, naftnih udruženja, Univerziteta u Beogradu  i Novom Sadu, kao i predstavnici medija.

Kompletan izveštaj može se preuzeti sa sajta kompanije: www.nis.rs.  Za više  informacija o standardima u korporativnom izveštavanju posetite:  www.globalreporting.org.

POGLEDAJ SVE NOVOSTI