Контакт

Претражи

Одбор директора НИС-a усвојио бизнис-план компаније за 2015. годину

Јануар 9, 2015

Одбор директора НИС-а усвојио је бизнис-план компаније за 2015. годину.

Према усвојеном документу, приоритет у развоју НИС-а у 2015. години биће очување стабилности пословања путем реализације обимног програма повећања ефикасности свих процеса и смањења трошкова.

Одбор директора НИС-а усвојио је обим инвестиционог програма компаније за 2015. годину у износу од око 40 милијарди динара, што је на нивоу капиталних улагања у 2014. години.

Кључни задатак компаније у области истраживања и производње угљоводоника биће повећање резерви захваљујући повећању ефикасности геолошко-истражних радова, развијање знања о геолошком моделу Панонског басена и процена потенцијала раније откривених структура. Када је реч о оперативном раду на производњи угљоводоника, компанија ће бити усмерена на смањење оперативних трошкова, на наставак пројекта аутоматизације процеса и увођење нових технолошких решења.

У 2015. години НИС намерава да почне реализацију друге фазе модернизације прерађивачких капацитета – изградњу комплекса дубоке прераде у Рафинерији Панчево. Такође ће на већ постојећим капацитетима бити настављено увођење технологија за уштеду енергије и технолошких решења чији је циљ оптимизација излазне продукције и смањење бесповратних губитака.

Развој промета у НИС-у обављаће се, у највећој мери, преко повећања ефикасности продајних мрежа у Србији и иностранству, повећања обима премијум продаје и извоза, модернизације складишта, смањења трошкова логистике. Компанија ће наставити развој система управљања квалитетом у малопродајним објектима, као и увођење комплексне маркетиншке политике.

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ