Контакт

Претражи

Одбор директора НИС-a усвојио бизнис план компаније за 2014. годину

Децембар 10, 2013

На седници одржаној 10. децембра 2013. године Одбор директора НИС размотрио је и усвојио бизнис план компаније за 2014. годину.

Приоритети компаније остаће и даље наставак програма повећања ефикасности пословања и развој пројеката у области промета нафтних деривата, као и истраживања и прозводње на Балкану.Кључни елементи за даљи раст ефикасности НИС-а у 2014. години биће смањење производних трошкова и оптимизација бизнис-процеса, као и повећање енергетске ефикасности прoизводног блока и додатни развој логистичке мреже.Одбор директора компаније донео је одлуку о очувању инвестиционог програма НИС-а у 2014. на нивоу текуће године. Највећи део инвестиција биће усмерен на пројекте у области истраживања и прозводње угљоводоника, као и у наставак програма модернизације прерађивачких капацитета.

У 2014. години НИС ће уложити све напоре како би се очувала профитабилност пословања и кључних финансијских показатеља на нивоу 2013. у околностима негативне макроекономске ситуације на светском и регионалном тржишту. Једним од фактора неизвесности компанија сматра цене угљоводоника. Па ипак, у 2014. години НИС планира благи раст основних производних показатеља – обима производње нафте и гаса, прераде и продаје нафтних деривата.Одбор директора је такође усвојио и финансијски извештај НИС-а за девет месеци 2013. године и квартални извештај компаније за трећи квартал.

После одржане седнице председник Одбора директора Вадим Јаковљев је изјавио: „За последњих неколико година НИС је направио значајни скок у повећању квалитета и профитабилности пословања. Данас је компанија постала не само највећи инвеститор и буџетски давалац Србије, који планира да то остане дуги низ година, већ и брзо учвршћује своје лидерство у читавом балканском региону. Али нама је важно да се не заустављамо и да идемо даље, настављајући са ширењем размера бизниса и побољшањем постојећих показатеља“.

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ

Остале novosti из месеца: Децембар 2013