Контакт

Претражи

НИС купио прво складиште у Бугарској

Октобар 12, 2012

НИС је постао власник складишта за течне деривате у Костинброду, у Бугарској.

Реч је о новој, модерној, добро опремљеној инсталацији чији је циљ пријем, складиштење, блендирање и отпрема висококвалитетних деривата из НИС-а.

Објекат је смештен 20 км западно од Софије у правцу према Републици Србији, на простору од око 90.000 м2, и обухвата складишни простор за дизел, бензин, ТНГ, биодизел и етанол, као и инсталацију за аутоматску адивацију горива. Укупни капацитет резервоарског парка износи 25.500 м3. Са овог складишта пласираће се деривати усклађени са тржишном регулативом за потребе заинтересоване купце на тржишту. Очекује се да ће инсталација профункционисати пуним капацитетом до краja октобра.

Ово је први корак у припреми за увоз висококвалитетних производа из НИС-а, по завршетку модернизације прерађивачког комплекса која се очекује до краја године. У складу са стратешким плановима НИС-а везаних за извоз деривата европског Евро 5 квалитета из Србије и развој малопродајне мреже у региону, на територији Бугарске се у наредне три године планира значајно проширење складишних капацитета, поготово у делу белих деривата, као и мазива из програма Гаспром групе.

ПОГЛЕДАЈ СВЕ НОВОСТИ