Контакт

Претражи

Управни одбор НИС а.д. Нови Сад усвојио дугоророчну стратегију развоја

Април 6, 2011

Управни одбор НИС а.д. Нови Сад је усвојио Стратегију развоја компаније, којом је формулисана корпоративна стратегија развоја НИС а.д. Нови Сад на тржишту Балкана и дефинисани основни задаци и правци развоја према три хоризонта постављених циљева за период 2011-2013-2020.

Основни параметри стратегије предвиђају да ће обим продаје нафтних деривата НИС-а, преко канала са премијском маржом, у 2020. години достићи 5 милиона тона, повећавши се за 91 одсто у поређењу с 2010. годином. Обим прераде нафте повећаће се за 75 одсто, док ће се обим производње нафте увећати за 306 одсто.

Постављени циљ до 2020. године је да НИС а.д. Нови Сад постане компанија, која је у стању да достојно конкурише на тржишту Јужне Европе те да постане регионални играч са најбржим растом на тржишту Балкана по обиму производње, прераде и малопродаје.

Повећању рентабилности пословања НИС а.д. Нови Сад, највише ће допринети развој производње и промета. При томе, стабилан развој како производње, тако и промета предвиђа активан развој на спољном тржишту.

POGLEDAJ SVE NOVOSTI