Kontakt

Pretraži

NIS prva kompanija iz Srbije koja je otvorila predstavništvo u Briselu

Jun 24, 2011

Naftna industrija Srbije (NIS) otvorila je dana 23.06.2011. godine u Briselu Predstavništvo kompanije pri Evropskoj uniji.

Domaćini svečane ceremonije bili su top menadžeri NIS-a i predstavnici glavnih akcionara, uključujući ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića i stalnog predstavnika RF pri EU Vladimira Čižova. Svečanosti su prisustvovali zvaničnici institucija Evropske unije, partneri i zainteresovane strane. NIS je time postao prva kompanija iz Srbije sa stalnim predstavništvom u Briselu.

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS je istakao: ”Evropska Unija ima strateški značaj za ekonomski razvoj Srbije. Zato NIS i njegovi glavni akcionari – vlada Repulike Srbije i Gasporm njeft – sa zadovoljstvom započinju stalni dijalog između sprskog naftnog i gasnog sektora i evopskih institucija. NIS podržava ekonomske integracije i politiku pristupanja Srbije Evropskoj Uniji i ulaže značajna investiciona sredstva kako bi svoje proizvodne kapacitete prilagodio Standardima EU – jedan od primera je mondernizacija rafinerije u Pančevu. Osim toga, već sada NIS ima institucionalne evropske investitore. Ove godine kompanija je počela realizciju projekata na teritoriji EU – u Rumuniji i Mađarskoj – to je naš prvi korak za doprinos razvoju ekonomije EU. Ulaskom na tržište EU, mi stvaramo radna mesta, prihode, razvijamo tehnologiju i partnerstva sa najvećim evropskim kompanijama. Naše novo predstavništvo u Briselu će nam pomoći da ovaj proces upotpunimo konstruktivnim dijalogom sa donosiocima odluka u EU.”

Otvaranje briselske kancelarije deo je poslovne strategije NIS-a sa ciljem dostizanja vodeće pozicije u naftno-gasnoj privredi regiona i primene evropskih standarda i vrhunskih novih tehologija u poslovanju. Predstavnici NIS-a će pratiti odgovarajuće direktive i regulativu EU i dati doprinos evropskoj debati u oblasti energetike, smanjenja emisije štetnih gasova i zaštite životne sredine.

Informacija o NIS-u:

Naftna industrija Srbije je najveća vertikalno integrisana naftno gasna kompanija u Jugoistočnoj Evropi, čiji je većinski vlasnik ruska kompanija Gasprom njeft, dok su ostali akcionari Vlada i građani Republike Srbije. Najveći je poreski obveznik u Srbiji, sa oko 9.000 zaposlenih i 11 odsto učešća u bruto društvenom proizvodu. Osim u Srbiji, kompanija radi i u zemljama kao što su Bosna i Hercegovina, Mađarska, Rumunija i Angola.

Strateški cilj kompanije je dostizanje regionalnog liderstava kroz ravnomeran razvoj svih oblasti poslovanja – istraživanja i proizvodnje, prerade i prometa. Kao deo ove strategije, NIS investira u povećanje efikasnosti poslovanja i demonstraciju visokog nivoa ekološke i društvene odgovornosti. Za više informacija posetite naš veb sajt: http://www.nis.rs

POGLEDAJ SVE NOVOSTI