Kontakt

Pretraži

Kiril Tjurdenjev

Generalni direktor NIS a.d. Novi Sad
Član Komisije za imenovanja

Rođen je 1977. godine.

Pohađao je studije na Moskovskom državnom institutu međunarodnih odnosa (MGIMO), gde je diplomirao na Fakultetu za međunarodne odnose stekavši visoku školsku spremu u oblasti političkih nauka i međunarodnih odnosa (sa počasnim priznanjima) i zatim magistrirao u oblasti međunarodnog prava (sa počasnim priznanjima). Takođe je magistrirao u oblasti prava (LL.M) na Univerzitetu u Mančesteru i završio executive education programe u INSEAD i Londonskoj poslovnoj školi.

Kiril Tjurdenjev je od 2000. do 2004. godine radio u kompanijama A.T.Kearney i Unilever, a 2004. počinje da radi u McKinsey & Co. Od 2007. do 2012. godine, Kiril Tjurdenjev je radio kao zamenik generalnog direktora za Strategiju i korporativni razvoj u kompaniji SIBUR – Mineralna đubriva. Od 2012. godine je radio kao izvršni potpredsednik i član Izvršnog odbora AFK Sistema, vodeće privatne kompanije u Rusiji. Pre dolaska u NIS, Kiril Tjurdenjev je bio na funkciji predsednika i predsedavajućeg Izvršnog odbora OAD Objedinjena naftno-hemijska kompanija koja je tada bila članica grupe kompanija AFK Sistema i na funkciji predsednika Odbora direktora kompanije Ufaorgsintez.

U aprilu 2016. godine počinje sa radom u NIS-u, na poziciji prvog zamenika generalnog direktora za Downstream.

Za člana Odbora direktora NIS-a imenovan je u decembru 2016. godine. Na funkciju generalnog direktora NIS-a imenovan je u martu 2017. godine.